69. kurz Senzorické hodnotenie vína, vínnych a nealkoholických nápojov
SENZORICKÉ LABORATÓRIUM, Fakulty chemickej a potravinárskej technológie, Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Radlinského 9.
organizuje 27. – 29. marca 2007
Základný kurz Senzorické hodnotenie potravín , ktorý je špeciálne zameraný na hodnotenie vína, vínnych a nealkoholických nápojov a je určený pre výrobcov a predajcov vinárskych a nápojárskych podnikov ďalej pre vinohradníkov, záhradkárov, vinohradnícke spolky, členov vinných ciest a milovníkov týchto produktov Naše kurzy absolvovalo vyše 1200 záujemcov zo SR i ČR. Zo všetkých 67 kurzov, ktoré naše Senzorické laboratórium zorganizovalo 16 bolo špeciálne zamerané na tieto komodity. Na kurzoch sú prednášané najnovšie poznatky z našej a zahraničnej legislatívy (STN, EN, ISO), metódy senzorického hodnotenia vína vínnych a nealkoholických nápojov. V praktickej časti sa účastníci naučia základné testy hodnotenia podľa ISO 8586 a najnovšie techniky používané pri usporiadaní regionálnych, okresných a i. prehliadok vín a iných nápojov. Prof. Malík predvedie spôsoby hodnotenia vín na medzinárodných konkurzoch a výstavách vín. Po ukončení kurzu dostanú účastníci Osvedčenie o získanom vzdelaní s cološtátnou pôsobnosťou vydané podľa § 8 ods. 1 zákona NR SR č. 386/1997 Z. z. o ďalšom vzdelávaní. Laboratórium je na túto činnosť akreditované Ministerstvom školstva SR.
Bližšie informácie podá garant kurzu: Prof. Ing. Alexander Príbela, DrSc., Oddelenie Výživy a hodnotenia potravín, FCHPT, STU, 812 37 Bratislava, Radlinského 9. pozri tiež www.fchpt.stuba.sk
Kontakt: tel.:02/ 52451121, 02/59325565, resp. 02/59325519 (pani Sisáková) fax: 02/52493198, e-mail: alexander.pribela@stuba.sk, a.pribela@centrum.sk