Štandardná dĺžka bakalárskeho študijného programu je 3 roky, v prípade konverzného študijného programu sú to 4 roky. Štúdium je ukončené obhajobou bakalárskej práce - štátnou skúškou. Absolvovaním bakalárskeho štúdia získa študent titul "bakalár" (Bc.) a môže ďalej pokračovať v inžinierskom štúdiu alebo nastúpiť do zamestnania.
Študijné programy garantované Ústavom potravinárstva a výživy:
potraviny, výživa, kozmetika B-POVYKO
potraviny, výživa, kozmetika (konverzný) B-POVYKO4
Bakalársky študijný program pripravuje absolventov na vykonávanie základných odborných činností v sfére produkcie a hodnotenia kvality a bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov pri rešpektovaní pravidiel racionálnej výživy a ochrany zdravia človeka. Absolventom umožňuje získať základné teoretické poznatky a základnú laboratórnu zručnosť z prírodovedných predmetov, najmä chémie, matematiky, fyziky, informatiky, toxikológie, biológie, biochémie a všeobecnej mikrobiológie. Špeciálne predmety v oblasti chémie, technológie, analýzy, bezpečnosti a balenia potravín a kozmetiky, rozvíjajú u absolventov schopnosť posúdiť z chemického hľadiska vlastností potravinárskych a kozmetických surovín a finálnych výrobkov a odhadnúť ich účinky na človeka. Súčasťou štúdia sú informačné technológie, chemické a energetické inžinierstvo a rôzne voliteľné predmety. Študijný program preto poskytuje absolventom adaptabilitu buď pre uplatnenie v priemyselnej, laboratórnej a privátnej praxi alebo pre pokračovanie v štúdiu v inžinierskom programe.
Študijný poradca: doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD., e-mail: jarmila.hojerova@stuba.sk