Oddelenie potravinárskej technológie spolupracuje so zahraničnými a domácimi výskumnými inštitúciami a výrobcami potravín v oblasti rozvoja analytických metód používaných na zistenie prirodzených a nepôvodných zlúčenín prítomných v potravinách, v oblasti autentifikácie rôznych potravinárskych produktov, ďalej v oblasti senzorického a mikrobiologického hodnotenia potravín a kozmetických výrobkov, monitorovania vzájomného pôsobenia zložiek potravín a potravinárskych prídavných látok počas výrobného procesu, optimalizácie technologických procesov v potravinárstve a kozmetickom priemysle, vo výskume, spolupráci a analýzach v oblasti kozmetickej chémie a technológie a v oblasti rozvoja HACCP systémov.
Domáca spolupráca:
Výskumný ústav potravinársky, Bratislava
Výskumný ústav rastlinnej výroby, Piešťany
Výskumným ústav mliekarenský, Žilina
Chemický ústav SAV, Bratislava
Ústav fyziológie hospodársky zvierat SAV, Košice
Úrad verejného zdravotníctva, Bratislava
Štátna veterinárna a potravinová správa SR, Bratislava
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie, Košice
Slovenská poľnohospodárska univerzita, Nitra
Univerzita sv. Cyrila a Metoda, Trnava
Farmaceutická fakulta UK, Bratislava
StuVital s.r.o.
Vysoká škola chemicko-technologická, Praha